De vijf beste WordPress plugins

Wordpress Reactie toevoegen

Nieuwe websites maak ik tegenwoordig bijna altijd met WordPress. De software biedt zoveel mogelijkheden dat praktisch alles wat je zou willen doen met een website ook wel kan met dit pakket. Als WordPress zelf iets niet direct kan, dan is er meestal wel een plugin die het mogelijk maakt.

Er is een aantal plugins dat ik voor bijna iedere site gebruik, omdat ze zo handig zijn en zulke grote voordelen bieden. Daarom bespreek ik hieronder de vijf beste WordPress plugins. De vijf beste volgens mij in elk geval. 🙂

De anti-spam plugin Akismet laat ik buiten beschouwing, omdat deze meegeleverd wordt met de WordPress installatie. Het is wel een hele belangrijke plugin die erg veel spam comments tegenhoudt en die je zeker wilt activeren na de installatie van je webblog.

  1. All in One SEO Pack · een plugin die je helpt om je blog te optimaliseren voor de zoekmachines. Je kunt op eenvoudige wijze de title tags en meta keywords en description opgeven voor zowel de indexpagina van je blog als individuele posts en pagina’s.
  2. Google XML Sitemaps · de plugin genereert een XML sitemap, waardoor zoekmachines als Google, Ask, Yahoo en MSN Search de pagina’s van je site makkelijk kunnen vinden read the full info here. De sitemap kun je automatisch laten genereren als je je blog aanpast, of je kunt hem handmatig laten opbouwen. Een goede tool, zeker voor nieuwe blogs die nog niet geïndexeerd zijn door Google.
  3. Contact Form 7 · een contactformulier is vaak nodig op een nieuwe site. Met deze plugin is het eenvoudig om er een te maken. Er zijn nog een paar andere form-plugins beschikbaar die ook populair zijn, maar daar heb ik geen ervaring mee.
  4. WP-Polls · bezoekers zijn lang niet altijd bereid om een reactie achter te laten op een post, maar even op een poll klikken kost veel minder moeite. Bovendien zijn bezoekers vaak benieuwd wat andere mensen geantwoord hebben en kun je een poll zo instellen dat men pas na het stemmen de uitslag te zien krijgt. Daarom zijn polls een goede manier om feedback van je bezoekers te krijgen. Met WP-Polls maak je makkelijk polls aan die ook nog eens volop te configureren zijn: je kunt gebruikers meerdere antwoorden laten selecteren, een start- en einddatum voor de poll opgeven, de weergave en kleur van de poll aanpassen en nog veel meer.
  5. WP Super Cache · de plugin genereert statische HTML pagina’s wanneer bezoekers dynamische pagina’s op je site bezoeken. In het vervolg krijgen bezoekers de statische HTML pagina te zien in plaats van de zwaardere PHP pagina’s. WP Super Cache zal met name op drukbezochte weblogs voor de nodige snelheidswinst kunnen zorgen doordat de server minder zwaar belast wordt.

Dit is voor mij de top vijf. Deze plugins gebruik ik op bijna elke site. Er zijn nog een hoop andere plugins die ik ook erg handig vind, zoals Similar Posts, voor het tonen van een paar gerelateerde berichten aan het einde van een post en de Social News Nederland plugin, waarmee je bezoekers op een post kunt laten stemmen bij Nederlandse social news sites als eKudos en NUjij. Deze laatste plugin wordt ook op deze site gebruikt.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner
Tags:

Eén Reactie op “De vijf beste WordPress plugins”

  1. Co de Naam zegt:

    En voor Adsense zou ik WhyDoWork Adsense gebruiken…

Geef een Reactie

WP Theme & Icons door N.Design Studio · Vertaling door Websitevision · Geldig XHTML en CSS
Berichten RSS Reacties RSS Log in