Adsense tip: section targeting

Google Adsense Reactie toevoegen

Een handige functie van Google Adsense is section targeting (of sectiedoelstellingen).

Hiermee kun je aangeven welke delen van een webpagina benadrukt moeten worden en welke delen moeten worden afgezwakt bij het vinden van relevante advertenties door Google.

De section targeting kan geïmplementeerd worden door de volgende code op te nemen in de HTML van de pagina:

<!–– google_ad_section_start ––>

<!–– google_ad_section_end ––>

Met bovenstaande code benadruk je een gedeelte van de content van de pagina.

Wil je delen van de content afzwakken dan voeg je (weight=ignore) toe aan de start-tag:

<!–– google_ad_section_start(weight=ignore) ––>

<!–– google_ad_section_end ––>

Het afzwakken van bepaalde gedeeltes van de content kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor sites met uitgebreide navigatie menu’s die veel code in beslag nemen of voor een hoofdpagina van een site waarop allerlei onderwerpen genoemd worden die maar zijdelings met het hoofdthema van de site te maken hebben.

Google geeft aan dat het tot twee weken kan duren voordat de Adsense crawlers de pagina’s hebben bezocht. Pas nadat dit gebeurd is kan je effect verwachten van sectiedoelstellingen. Garanties voor betere resultaten worden natuurlijk niet gegeven door Google.

Persoonlijk heb ik section targeting op enkele sites toegevoegd en ik heb niet het idee dat het effect heeft gehad op de relevantie van de advertenties. Ik moet wel zeggen dat ik voor die tijd al tevreden was over de relevantie van de advertenties op deze sites. Voor veel websites zal section targeting ongetwijfeld wel voor relevantere advertenties zorgen singulair pill.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner
Tags:

Geef een Reactie

WP Theme & Icons door N.Design Studio · Vertaling door Websitevision · Geldig XHTML en CSS
Berichten RSS Reacties RSS Log in