Google introduceert Adsense for Games

Google Adsense Reactie toevoegen

Google gaat beginnen met het aanbieden van Adsense advertenties in online games.

Adverteerders kunnen video ads, image ads en text ads in online games laten zien. Uitgevers van online games kunnen zich aanmelden voor dit nieuwe beta programma van Adsense. Het moet wel een grote uitgever zijn: er moeten minimaal 500.000 game plays per dag zijn en 80% van het verkeer moet uit de VS en de UK komen.

Het zal interessant zijn om te zien of in-game advertenties van de grond gaan komen. Ik denk dat het wel kan werken. Voor veel adverteerders is de jonge doelgroep erg aantrekkelijk. Ik vermoed dat deze doelgroep steeds meer tijd doorbrengt op het web en dat er door hen geleidelijk minder tijd achter de TV doorgebracht wordt. Met name bedrijven die het erg moeten hebben van branding zullen denk ik steeds meer online gaan adverteren. Het is logisch dat adverteerders willen proberen om jongeren via online games te bereiken.

De advertenties zullen echter niet hinderlijk moeten zijn en subtiel in de games verwerkt moeten worden. Als de reclame afleidt van een spel dan zal het alleen maar ergernis opwekken. Google heeft met Adsense bewezen dat het goed is in het aanbieden van effectieve advertenties op het web. Met de aankoop van Adscape Media in 2007 en hun eigen ervaring met Adsense, moet het mogelijk zijn om ook in-game advertenties in online games succesvol aan te bieden.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner
Tags:

Geef een Reactie

WP Theme & Icons door N.Design Studio · Vertaling door Websitevision · Geldig XHTML en CSS
Berichten RSS Reacties RSS Log in